Danusiu, dziękuję za kulinarną inspirację - już nie mogę się doczekać, kiedy znowu Cię odwiedzimy...
|
Przygotuj około 3,0 l wywaru - w tym celu umyj, obierz i pokrój włoszczyznę, a następnie gotuj ją około 30 minut. Jak rosół będzie już gotowy, dodaj do niego umytą, czerwoną fasolę i gotuj razem kolejnych kilka minut.
Następnie wyłącz palnik i pozostaw zupę do ostudzenia - jak się schłodzi, zmiksuj przy użyciu blendera wszystkie składniki (jeśli zupa będzie zbyt gęsta, rozcieńcz ją bulionem - może być bulion uzyskany z kostki rosołowej).
Po uzyskaniu kremowej konsystencji doprowadź zupę do wrzenia - wtedy jest już gotowa do podania. Najlepiej smakuje z groszkiem ptysiowym (opcjonalnie grzankami) i startym drobno źółtym serem.
Po uzyskaniu kremowej konsystencji doprowadź zupę do wrzenia - wtedy jest już gotowa do podania. Najlepiej smakuje z groszkiem ptysiowym (opcjonalnie grzankami) i startym drobno źółtym serem.
Szybki i zdrowy przepis. Super! Koniecznie muszę wypróbować :-)
OdpowiedzUsuń